Setkání na Vranově u Brna

Od čtvrtečního večera 23. března do neděle 26. března 2023 trávili někteří členové našeho týmu svůj čas na duchovní obnově v Duchovním centru sv. Františka z Pauly. Obnovu vedla naše milá paní doktorka Marie Svatošová se zdravotní sestrou Janou Sieberovou, zakladatelkou Domácího hospice Duha Hořice. Obě dámy skvěle doplňoval o. Pavel Rousek a Dominik s kytarou.

Téma duchovní obnovy se neslo v duchu „cesty ke křesťanské zralosti“. Sešlo se více než třicet nadšenců, ať už zdravotníků, pečovatelů, dobrovolníků nebo prostě jen zájemců o hospicové dílo. Přednášky střídal odpočinek, nechyběly každodenní mše svaté, chvály, zpěvy písní, adorace, přímluvné modlitby a večerní sdílení.

Okolí lákalo k vycházkám do přírody, čehož mnozí využili. Jsme rádi, že jsme se setkali jak s našimi „starými známými“, tak s novými lidmi, které propojuje stejná myšlenka doprovázet lidi až do konce jejich poutě na tomto světě či propagovat dobrou kvalitní hospicovou činnost.

Věříme, že všichni odjížděli odpočinuti na duchu i na těle. A těšíme se na další setkání a obnovu na podzim. „Marie, Jano, Pavle a Dominiku, děkujeme.“

Mohlo by se vám také líbit...